Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Around the World in 80 Days (ORK)

Jacob-Roelandslyceum Grote Beemd 3, Boxtel

Boxtel’s Harmonie neemt haar luisteraars mee op de reis met de altijd stipte Phileas Fogg. Hij is de hoofdrolspeler in Jules Verne’s wereldberoemde roman Around the World in 80 Days die in 1873 verscheen. De welgestelde beroepsgokker gaat in Londen de weddenschap aan dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. Een welhaast onmogelijke opgave.

Foggs knecht Passepartout gaat met hem mee op reis. Tijdens de tocht worden ze op de hielen gezeten door de Britse rechercheur Fix. Onderweg beleven zij de grootste avonturen op bijna alle continenten. De locaties worden verbeeld door de vertolking van (delen uit) typerende muziekwerken. Het instrumentale avontuur wordt verteld door Hilde Kiggen en belooft een theatrale belevenis voor jong en oud te worden.

‘Around the World in 80 Days’ vormt de Boxtelse aftrap van de nationale Kindermuziekweek. Daarin verzorgt de lokale stichting JooP Muziekopleidingen workshops in enkele basisscholen. Ook in de weken daarna zal het thema terugkeren bij muziekprojecten op die scholen.