Harmonieorkest

Een creatief en enthousiast orkest

Het harmonieorkest van Boxtel’s Harmonie bestaat uit ruim 50 muzikanten. Het orkest zit bomvol energie en werkt graag hard (op muzikaal, creatief én organisatorisch vlak) om mooie concerten te kunnen geven. De afgelopen jaren heeft het harmonieorkest al vele grote projecten georganiseerd. Van een muzikale theatervoorstelling tot een filmconcert en van een Eftelingconcert tot een musicalconcert, waarbij vaak wordt samengewerkt met professionele vocalisten en dansers.

Repetitie | woensdag 19.30-22.00 uur | dirigent Johan Smeulders

VACATURE DIRIGENT

Speelniveau: hoog 3e divisie (beginnend 2e divisie) | Repetitie: woensdag van 19:30 tot 22:00 uur

 

Ben jij op zoek naar een warm en creatief orkest waarbij humor, hard werken en plezier maken de boventoon voeren? Een orkest dat momenteel op artistiek gebied flinke stappen maakt en deze stijgende lijn wil voortzetten? Dan ben jij misschien wel de nieuwe artistiek leider van Boxtel’s Harmonie.

 

Over Boxtel’s Harmonie
Muziekvereniging Boxtel’s Harmonie is opgericht in 1908 en telt ruim 100 leden. De vereniging bestaat naast het harmonieorkest uit een slagwerkensemble en een amusementsorkest (De Aggemarvanhuisaf Band). De vereniging onderhoudt een nauwe band met jeugdopleiding JooP en schenkt daarmee veel aandacht aan het stimuleren van muzikale creativiteit bij de jeugd. Boxtel’s Harmonie is thuis in Muziekhuis Boxtel, dat in 2016 dankzij een grote dosis vrijwilligerswerk van de leden tot stand kwam.

 

Doel van het harmonieorkest
Het harmonieorkest wordt momenteel gevormd door 55 muzikanten, waarvan de jongste 13 jaar en de oudste 89 jaar is. De bezetting is compleet en er is zelfs groeipotentie. De ambitie om te klimmen naar een hoger niveau is er zeker. De muzikanten willen stuk voor stuk hard werken, zijn leergierig en bereiden zich goed voor op repetities en concerten. Het orkest zit bomvol energie en de leden hebben veel organisatietalent. Het doel is om enerzijds te werken aan het verbeteren van het muzikale niveau en anderzijds op een ontspannen manier diverse creatieve en vernieuwende muzikale projecten te organiseren. Boxtel’s Harmonie streeft altijd naar veel speelplezier én uitverkochte zalen.

 

Wat onze orkestleden verlangen van de dirigent:

 • Je kan ieder afzonderlijke amateurmuzikant op een positieve manier inspireren, motiveren en uitdagen. Hierbij heb je oog voor individueel niveau, waarbij de muzikanten in hun waarde worden gelaten.
 • Je denkt proactief mee in nieuwe artistieke concepten, concerten en projecten.
 • Je hebt gevoel bij het verenigingsleven.
 • Tijdens de repetitie zorg jij voor een goede balans tussen muzikale ambitie en ontspanning.
 • Je hebt een gezonde dosis humor, weet sfeer te maken en bent energiek en spontaan.


Enthousiast?
Stuur ons jouw CV en motivatie als je onderstaande punten (grotendeels) kunt afvinken:

 • Je hebt een afgeronde Bachelor HaFaBra-directie
 • Je hebt aantoonbare orkestervaring
 • Je neemt de artistieke verantwoordelijkheid
 • Je werkt goed en graag samen met orkestmanager, muziekcommissie en muzikale evenementencommissie
 • Je bent bereid om buiten repetitietijd ook overlegmomenten te hebben met orkestmanager en commissies
 • Je bent beschikbaar vanaf 30 augustus 2023 op de woensdagavonden tussen 19:30 en 22:00 uur

 

Stuur jouw brief en CV naar ons secretariaat: info@boxtelsharmonie.nl t.a.v. Janneke de Vries (orkestmanager). Sluitingsdatum is 25 april 2023. Proefdirecties (maximaal 2) zijn een onderdeel van de selectie en worden in de maanden mei en juni gepland op de repetitieavond.

 

Voor vragen kun je terecht bij orkestmanager Janneke de Vries. Vragen mogen gesteld worden via Whatsapp of telefonisch: 06 83863971.