Laatbloeiers

Je bent nooit te oud…

Projectorkest Laatbloeiers richt zich op volwassenen zonder muzikale voorkennis die spijt hebben dat zij nooit een blaasinstrument hebben leren bespelen. Wie in een ver verleden al eens muziekles had, kan ook aansluiten bij de repetities die op 21 september starten in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4.

Onder leiding van musicus Peter Spierings uit Schijndel wordt om de week op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur gerepeteerd. Noten leren lezen én spelen op een dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, bariton of hoorn gaan er hand in hand. Onze vereniging stelt de instrumenten en de zaal beschikbaar. De deelnemers betalen vijftien euro per repetitie en dienen eenmalig een lesboek (circa twee tientjes) aan te schaffen.

Het laatbloeiersorkest repeteert een jaar lang in de even weken (uitgezonderd schoolvakanties). Daarna kunnen de muzikanten in spe bepalen of zij lid willen worden van de harmonie en daar kiezen voor een privé-opleiding.

Mensen die interesse hebben om mee te doen, kunnen zich aanmelden via e-mail: info@boxtelsharmonie.nl.

Dinsdag 14 september vindt in het Muziekhuis van 10.00 tot 11.30 uur een instrumentenmarkt plaats. Daar krijgen belangstellenden die zich hebben aangemeld informatie over de verschillende ‘toeters’ waaruit zij hun keuze kunnen maken. En uiteraard kunnen ze die ter plekke ook uitproberen.